autor: Martina Kasalová datum: 29.02.2024

Zatímco do Nového Města na Moravě se sjela světová biatlonová špička,  do Humpolce v neděli 18.2.2024 zavítala špička volejbalová. Tedy alespoň ta „čtyřková“ z našeho krásného Kraje. Organizace v pořadí již pátého turnaje letošní sezóny ve čtyřkovém volejbale se ujal náš oddíl, a tak jsme v hale přivítali celkem 18 družstev, tradičně rozdělených do tří výkonnostních skupin (A, D, F). Do tělocvičny se nám nakonec podařilo vmáčknout čtyři kurty, a jelikož Janča rozhazovala zápasy na jednotlivá hřiště s přesností supervýkonného počítače, povedlo se nám díky tomu celý turnaj výrazně urychlit.

 

Po vydařeném turnaji ve Světlé se holkám povedlo uhájit skupinu D. A právě tým ze Světlé byl i naším prvním soupeřem. Jenže první zápasy nám obecně moc nejdou a tak jsme i tentokrát prohrály 2:0.  V dalších dvou zápasech se holkám dařilo o poznání lépe a poradily si nejprve s béčkem Chotěboře 2:0 a hned vzápětí i s áčkem stejného soupeře, tentokrát 2:1. V dalších zápasech s Demlovkou a s Havl. Brodem jsme však na dobrou hru z předchozích zápasů nenavázaly a oba zápasy pro nás skončily jasnou porážkou 2:0.

 

Škoda, že se holkám nepodařilo v domácím prostředí setřást nervozitu. Srážely nás především naše vlastní chyby a oproti minulým turnajům i velké množství zkažených podání. Stejně tak nás zase trápil špatný pohyb v poli.  Na druhou stranu, na holkách je vidět větší vyhranost, lepší řešení některých situací a také zlepšená rozehrávka.

 

I přes dva vyhrané zápasy se nám nakonec stal osudným horší poměr vyhraných/prohraných setů a v posledním turnaji, který se koná v Novém Veselí, tak nastoupíme opět ve skupině E.

 

Závěrem bychom chtěly poděkovat všem, kdo se na organizaci turnaje podíleli!

 

Volejbalu zdar!

 

M&M

 

Sestava: Čmuchová M., Křikavová M., Kučírková S., Velebná T., Procházková V., Rochová E., Snížková B., Kubátová N.